Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

Shakespeare in bedrijf
Donderdag 20 September 2018, 13:00 - 16:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ActiviteitencommissieDonderdag 20 september 2018
Interactieve lezing Shakespeare in bedrijf

Welke betekenis heeft Shakespeare voor het bedrijfsleven?

In deze workshop laten Sieta Keizer en Wiemer Renkema je zien wat je kunt leren van 's werelds grootste toneelschrijver. William Shakespeare. Zijn lessen over leiderschap, diversiteit, authenticiteit en communicatie in stukken als Macbeth en Hamlet zijn nog steeds actueel en van toepassing op moderne organisaties. Wiemer schrijft erover in zijn boek 'Managen of niet, dat is de vraag.'

Vermaak en inhoud gaan hand in hand in deze workshop. In het eerste deel zal er actief een beroep op jouw inlevingsvermogen als acteur worden gedaan. Het stuk 'Julius Caesar' is de rode draad en de rol die medewerkers spelen in het creëren van een veilige werkomgeving het onderwerp. Het tweede deel van de workshop gaat dieper in op de overeenkomsten tussen de verhalen van Shakespeare en de dagelijkse verhalen in moderne organisaties. Ook dit deel is interactief en kent een aantal spelvormen.

 

Locatie Polanentheater, Polanenstraat 174, Amsterdam
Inloop 12.30 uur