Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

Oplossingsgericht trainingsacteren
Woensdag 01 December 2021, 19:30 - 22:00

Woensdag 1 en zaterdag 4 december 2021?
Workshop Oplossingsgericht Trainingsacteren
Trainer: Hugo Vos
Locatie: Online en Amersfoort

Als je wilt dat de deelnemer zelf echt verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen leerproces, dan moet je hem die verantwoordelijkheid ook geven. En dat vraagt een specifieke houding van jou als professional.
Die specifieke houding, 'Leading from behind', die ga je in deze workshop onderzoeken.
Je gaat proefondervindelijk ontdekken wat het gedachtengoed en de werkmethodiek van het oplossingsgericht werken inhoudt. (Let op... dat is iets heel anders dan oplossingen-gericht)
Je zult ontdekken dat je je adviezen voortaan thuis kunt laten want die heb je niet meer nodig. (Hoe bevrijdend!)
Je leert specifieke, onderzoekende vragen te stellen die de deelnemer bij het eigen oplossend vermogen brengt.
Je zult merken dat de deelnemer enthousiast en gretig met jou het rollenspel in stapt omdat hij zelf zijn eigen realistische doelen heeft gesteld.
Als je wel eens eerder een workshop bij Hugo hebt gevolgd zul je zijn stijl van werken er waarschijnlijk wel in herkennen. Het is laagdrempelig en toegankelijk.
Oplossingsgericht werken komt oorspronkelijk uit de hulpverlening (Gezinstherapie) maar heeft zich inmiddels wijd verbreid in de hulpverlening, het onderwijs en het bedrijfsleven.

De workshop bestaat uit twee separate dagdelen die samen één geheel vormen:
- Een avond online: Kennismaken met de oplossingsgerichte gesprekstechniek.
- Een zaterdagochtend live: Oplossingsgericht trainingsacteren in de praktijk.

Hugo is geschoold in de oplossingsgericht gespreksvoering en daarnaast ook geschoold als trainer in deze methodiek. Hugo zegt zelf hierover: “Ik was indertijd meteen gegrepen door de materie omdat ik tot in mijn vezels voelde hoe waar dit allemaal voor me was. Eindelijk vond ik woorden en onderbouwing waarom ik werkte zoals ik werkte met mijn deelnemers. En dat had van alles te maken met het creëren van een veilige werksfeer”

Online: Woensdagavond 1 december 2021 19:30 - 22:00 (inloggen 19.15)
Live: Zaterdag 4 december 10:00 - 13:00 (inloop vanaf 09.30)
Locatie: woensdagavond online, zaterdagochtend live regio Amersfoort
Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers
Gastvrouw: Ida vd Lagemaat (06 41 24 14 88)

Locatie Online
De workshop bestaat uit seperate dagdelen die samen een geheel vormen. Woensdagavond online en zaterdagochtend live