Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

trainingsacteren in de psychiatrie
Donderdag 26 Augustus 2021, 09:30 - 16:30

Donderdag 26 augustus 2021
Workshop Trainingsacteren in de psychiatrie
Trainer: Ton vd Bildt en Jan Faassen


Trainingsacteren in de GZZ kan soms best complex zijn, dat vraagt om een wellicht andere voorbereiding en manier van spelen dan je normaliter gewend bent. In deze workshop is daar ruimte voor om naar te kijken en mee te kunnen oefenen.

In deze workshop krijgt men theoretische achtergrond en inzicht van specifiek gedrag, passend bij diverse ziektebeelden. Daarnaast zal dat gedrag worden neergezet. Vervolgens krijgt je de mogelijkheid om verschillend gedrag neer te zetten, te ervaren welke belangen/drijfveren je hebt vanuit je personage, daarbij ontvang je feedback/regieaanwijzingen op je spel. Uiteraard wordt ook onderzocht welke keuzes je hebt als het gaat om reageren op de deelnemer cq zorgprofessional.

Aan de orde komen o.a gedragskenmerken passend bij psychose, wanen, hallucinatie, angst, bipolaire stoornis, depressie, persoonlijkheidsproblematiek (o.a. borderline) maar belangrijker nog; het gedrag wat van jou als TA gevraagd wordt voor een opdracht en passend is bij het thema(’s) en leerdoel(en)van de dag

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de psychiatrie, zijn spel wil aanscherpen of het gewoon leuk vindt om zijn palet te verbreden.

Ton van de Bildt:

Ton van de Bildt is van oorsprong verpleegkundige en werkt (e) zowel in het algemeen ziekenhuis als de psychiatrie. Daarnaast is hij een aantal jaren leidinggevende geweest in het verpleeghuis op afdeling psychogeriatrie. Hij werkt regelmatig als 'begeleider' op een afdeling (klinisch centrum acute psychiatrie bij Parnassia) als flexkracht. Daar ziet hij in de praktijk vele ernstige beelden en wordt hij geconfronteerd met divers en zeer complex gedrag. Het team is blij met zijn komst vanwege zijn zeer de-escalerende houding en manier van werken. Vaak werkt hij met trainers samen, die trainingen verzorgen rondom het thema psychiatrie. Als trainingsacteur heeft Ton veel ervaring in diverse settingen in de gezondheidszorg. Zijn expertise ligt bij dementie, psychiatrie en agressie in combinatie met ziektebeelden.

Jan Faassen:

Jan Faassen heeft ruim 16 jaar gewerkt in de forensische psychiatrie en ambulante begeleiding. In die jaren heeft hij veel uiteenlopend gedrag mogen observeren en diverse mensen mogen begeleiden vanuit verschillende rollen en functies. Als trainingsacteur wordt hij inmiddels meer dan 12 jaar ingezet bij diverse opdrachten, grotendeels binnen de psychiatrie en het (speciaal) onderwijs. De laatste jaren werkt hij ook als trainer vaak samen met trainingsacteurs voor zorginstellingen. Zijn ervaringen en expertise zitten met name bij persoonlijkheidsproblematiek, dubbeldiagnose, stemmingswisselingen en omgaan met spanning en grensoverschrijdend gedrag.

Donderdag 26 augustus
Tijd 09.30 - 16.30 (inloop vanaf 9.15)
Locatie: Yoga studio, Deventerstraat 130M, 7321 CD Apeldoorn
12 deelnemers in een coronaproof setting
Gastvrouw Ida vd Lagemaat: 0641241488