Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

motiverende gespreksvoering
Woensdag 14 Juli 2021, 09:30 - 12:30

Woensdag 14 juli 2021
Kennismakingsworkshop Motiverende GespreksVoering
Trainer: Jeroen Tessers

Motiverende Gespreksvoering (MGV) is een op samenwerking gerichte (evidence based) gespreksmethode die iemands eigen motivatie en bereidheid tot verandering versterkt. (Bron: Mintned) Professionals in allerlei werkvelden waar mensen met mensen werken worden veelvuldig in MGV getraind, wat dus ook betekent dat er werk is voor acteurs met MGV in hun rugzak!
In deze kennismakingsworkshop MGV ga je een eerste stap zetten in het je eigen maken van deze op het oog eenvoudige, maar zeker niet simpele gespreksmethode. Aan bod komt o.a:

Hard werken is goed - maar niet als jij dat doet
Verandertaal ontlokken door slimme vragen te stellen
Reflectief luisteren zonder te klinken als een therapeut
We nemen hierbij meteen het perspectief van de acteur mee: hoe lever je als acteur een effectieve bijdrage aan een MGV-training? Hoe leef je MGV voor als acteur? En hoe beleef je plezier aan de vraag: "Oh nee, moet ik nu alles wat ik over feedback heb geleerd overboord gooien?"

Ik ben Jeroen Tessers, NVvT-collega en behalve zelfstandig trainingsacteur ook trainer Motiverende Gespreksvoering voor o.a. de verpleegkundige vervolgopleidingen in het MUMC in Maastricht. De vonk van MGV heb ik opgedaan in de driedaagse basistraining MGV bij Hetty de Laat en een vierdaagse train-de-trainer MGV bij Bureau Bewezen Effect van Sergio van der Pluijm en collega's. Ik pas MGV behalve in trainingen ook zelf toe in de gesprekken die ik voer in mijn eigen coachpraktijk (www.tesserscoaching.nl) en in het vrijwilligerswerk dat ik doe voor Stichting @Ease - inloophuis voor jongeren tussen de 12-25 jaar die laagdrempelig willen praten over mentale problemen.

Woensdag,14 juli 2021
Tijd: 9.30 - 12.30? (inloggen vanaf 9.15)
Online, 12 deelnemers
gastvrouw: Berdine Segers 062811067

Locatie online