Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

trainingsacteren in de psychiatrie
Zaterdag 29 Februari 2020, 13:00 - 17:00

Zaterdag 29 februari 2020
Trainingsacteren in de Psychiatrie
Door Ton van der Bildt en Jan Faassen
Minimaal 8 maximaal 16 leden

Trainingsacteren in de GZZ kan soms best complex zijn, dat vraagt om een wellicht andere voorbereiding dan je normaliter gewend bent. In deze workshop is er ruimte om daar naar te kijken en er mee te kunnen oefenen.
In deze workshop krijgt men een theoretische achtergrond van enkele ziektebeelden. Daarnaast zal het gedrag als voorbeeld worden neergezet en gaan we onderzoeken met elkaar wat werkt of niet.
Aan de orde komt o.a.:
· Psychose
· Wanen
· Hallucinatie
· Angst
· Bipolaire stoornis ( manie en depressie)
· Persoonlijkheidsproblematiek, zoals borderline en antisociaal

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de psychiatrie, zijn spel wil aanscherpen of het gewoon leuk vindt om zijn palet te verbreden.
De workshop wordt gegeven door Ton van de Bildt en Jan Faassen, beiden hebben veel ervaring in de psychiatrie of complexe zorg.

Achtergrond Jan Faassen:
Jan Faassen heeft ruim 15 jaar gewerkt in de forensische psychiatrie en ambulante begeleiding. In die jaren heeft hij veel uiteenlopend gedrag mogen observeren en diverse mensen mogen begeleiden. Zijn ervaringen en expertise zitten met name bij persoonlijkheidsproblematiek, dubbeldiagnose, stemmingswisselingen en omgaan met spanning en grensoverschrijdend gedrag
Achtergrond Ton van de Bildt:

Ton van de Bildt heeft zijn roots in de zorg is verpleegkundige van oorsprong, zowel in het algemeen ziekenhuis als de psychiatrie. Daarnaast is hij een aantal jaren leidinggevende geweest in het verpleeghuis op afdeling psychogeriatrie. Hij werkt regelmatig als “begeleider” op een afdeling (klinisch centrum acute psychiatrie bij Parnassia) als flexkracht. Zijn expertise ligt bij dementie, psychiatrie en agressie in combinatie met ziektebeelden.

Datum: 29 februari 2020
Tijd: 13.00 - 17.00, inloop vanaf 12.30
Locatie: Utrecht, definitieve plek volgt
Gastvrouw: Ida vd Lagemaat 0641241488