Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

Roos van Leary
Woensdag 12 Februari 2020, 19:30 - 22:00


Woensdag 12 februari 2020
Opfris-avond over de Roos van Leary
Heleen Florusse en Ida vd Lagemaat
min. 8 max 14 plekken

In improvisatie hoor je vaak: haal je spel uit de ander. In trainingen is een herkenbare kreet: Gedrag roept gedrag op. In “het echte leven” hoor je soms: “Je vroeg er om (dat ik zo tegen je doe)”, of “Jij triggert mij om dit te doen!” Herkenbaar? Voor trainingsacteurs bekende interactiepatronen waar we (graag) mee werken. We worden ook gevraagd in trainingen om met modellen te werken en één van de bekendste modellen op dit gebied is de “Roos van Leary.”

De Amerikaanse psycholoog Timothy Leary ontdekte dat gedrag in veel gevallen voorspelbaar is en daarmee ook vaak te beïnvloeden. Hij ontwikkelde een interactiecirkel; een schematische weergave van verschillende gedragsmogelijkheden en het effect daarvan op anderen. Het woord “interactiecirkel” geeft al aan dat het model gaat over interacties tussen mensen. Het is dan ook een actieve vorm om meer te ontdekken over de invloed van je eigen op andermans gedrag.
In deze avond gaan we(inter)actief aan de slag met de Roos van Leary. Hoe (goed) ken je het, hoe kun je er mee werken en hoe speelt het bij jou als trainingsacteur in een groep?
Hoe kan je dit instrument gebruiken in je werk en wat levert het jou op om wat dieper op de materie in te gaan.
Nieuwsgierig? De vloer op dan!

Woensdag 12 februari 2020
Plaats: Polanentheater, Polanenstraat 174, Amsterdam
Tijd: 19.30 - 22.00 (inloop vanaf 19.00)
Gastvrouw: Judith Schut 06-53446138