Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

Trainingsacteren in de psychiatrie
Zaterdag 07 December 2019, 13:00 - 17:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Judith Schut 0653446138

Zaterdag 7 december 2019
Trainingsacteren in de psychiatrie
Ton van der Bildt en Jan Faassen

 

Trainingsacteren in de GZZ kan soms best complex zijn, dat vraagt om een wellicht andere voorbereiding dan je normaliter gewend bent. In deze workshop is daar ruimte voor om naar te kijken en mee te kunnen oefenen.
In deze workshop krijgt men een theoretische achtergrond van enkele ziektebeelden, zoals beschreven in de DSM -5: “de bijbel” van psychiatrische verschijnselen, wereldwijd toegepast. Daarnaast zal het gedrag als voorbeeld worden neergezet. Vervolgens krijgt men de mogelijkheid om dit gedrag neer te zetten en daarbij ontvangt men feedback/regieaanwijzingen op je spel.
Aan de orde komt o.a.: psychose, wanen, hallucinatie, angst, bipolaire stoornis, depressie, schizofrenie en persoonlijkheidsproblematiek zoals borderline en narcisme.
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de psychiatrie, zijn spel wil aanscherpen of het gewoon leuk vindt om zijn palet te verbreden.

Ton van de Bildt:
Ton van de Bildt is van oorsprong verpleegkundige en werkt (e) zowel in het algemeen ziekenhuis als de psychiatrie. Daarnaast is hij een aantal jaren leidinggevende geweest in het verpleeghuis op afdeling psychogeriatrie. Hij werkt regelmatig als “begeleider” op een afdeling (klinisch centrum acute psychiatrie bij Parnassia) als flexkracht. Daar ziet hij in de praktijk vele ernstige beelden en wordt hij geconfronteerd met divers en zeer complex gedrag. Het team is blij met zijn komst vanwege zijn zeer de-escalerende houding en manier van werken. Vaak werkt hij met trainers samen, die trainingen verzorgen rondom het thema psychiatrie. Als trainingsacteur heeft Ton veel ervaring in diverse settingen in de gezondheidszorg. Zijn expertise ligt bij dementie, psychiatrie en agressie in combinatie met ziektebeelden.

Jan Faassen:
Jan Faassen heeft ruim 15 jaar gewerkt in de forensische psychiatrie en ambulante begeleiding. In die jaren heeft hij veel uiteenlopend gedrag mogen observeren en diverse mensen mogen begeleiden. Als trainingsacteur wordt hij inmiddels meer dan 10 jaar ingezet bij opdrachten binnen de psychiatrie en het onderwijs. De laatste jaren werkt hij ook als trainer samen met trainingsacteurs voor zorginstellingen. Zijn ervaringen en expertise zitten met name bij persoonlijkheidsproblematiek, dubbeldiagnose, stemmingswisselingen en omgaan met spanning en grensoverschrijdend gedragLocatie Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148, Utrecht
Inloop vanaf 12:30 uur
Minimaal 8, maximaal 14 leden