Activiteiten

Inschrijving voor een workshop is alleen mogelijk nadat je daartoe een uitnodiging hebt ontvangen namens de Activiteitencommissie.

Op zoek naar een vakinhoudelijke NVvT-workshop? Benieuwd naar de andere activiteiten die de NVvT voor haar leden organiseert? Of wil je weten wanneer de vereniging weer bij elkaar komt? Alle NVvT-activiteiten vind je hier. Per activiteit staat de toegankelijkheid vermeld:  voor iedereen of alleen voor leden.

Nieuwsgierig naar onze workshops en lezingen? Dat snappen wij en nieuwsgierigheid belonen wij dan ook graag. Onder verslagen workshops en lezingen vind je daarom verslagen van eerdere activiteiten

Agenda

Are you agile enough?
Woensdag 23 Oktober 2019, 19:30 - 21:30

ActiviteitencommissieWoensdag 23 oktober 
Are You Agile Enough?
Door Maarten Joosen

 

 

Allerlei termen zoals standup, scrum, backlog, sprint, refinen, product owners, scrum masters, retrospectives, design thinging en lean vliegen je om de oren. Het gaat over de veranderde manier waarop medewerkers zich verhouden tot elkaar en hun (project-)organisatie. Niet alleen binnen de ICT opereren medewerkers in zelfsturende teams, en spelen managers een andere rol waarbij de controle losgelaten moet worden, en meer vanuit verwachtingen gecoached moet worden.

Dit biedt kansen voor ons als trainingsacteur. Deze lezing geeft een (beknopte) achtergrond zodat je de context van praktijksituaties sneller kunt doorgronden en zodoende nog adequater kunt inspelen op leervragen van de deelnemers, zoals managers die niet kunnen loslaten, en hoe werk je nu effectief samen in een team.

Ten slotte zal ik ook aandacht geven aan modern agilitywaarin twee van de vier uitgangspunten essentieel zijn voor ons vak als trainingsacteur: Maak Mensen Geweldig, Maak Veiligheid een Voorwaarde, Lever Continu Waarde, Experimenteer en Leer Snel.

Maarten Joosen is ICT consultant en trainingsacteur. Hij probeert beide interessegebieden te integreren zoals bijvoorbeeld met modern agility en de applied improvisation network. Hij is in een of andere vorm al meer dan 10 jaar bezig met scrum.

Woensdag 23 oktober
Tijd: 19.30 - 21.30, inloop vanaf 19.00
Locatie Hoog Hiemstra, Hoog Hiemstraplein 122, 3514 AZ Utrecht
Minimaal 8, maximaal 14 deelnemers
Gastvrouw Judith Schut 06-53446138